Ben Huisjes

Strippagina Kou-Makers Medicijn

Een strippagina uit de strip met de werktitel \'Kou-Makers Medicijn\' over de Blackfeet Indianen

Delen op social media

Zittende Arend-Blackfeet

Characterontwerp voor strip over Blackfeet Indianen

Delen op social media

Zoekplaat

Delen op social media

Strip Babyrock

Delen op social media

Strip Sjaak de Surveyor

Delen op social media

Karikaturen

Delen op social media

Karikaturen

Delen op social media

Karikaturen

Delen op social media

cartoon Slag bij Ane

Delen op social media

cartoon Bom van Teeven

Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen

Delen op social media

Naam Ben Huisjes
Adres Leeuweriklaan 100
Postcode 7905CD
Woonplaats Hoogeveen
 
Telefoon 0628559075
Email info@benartwork.nl
Website benartwork.nl
Biografie

Ben Huisjes (1957) is illustrator, cartoonist en karikaturist van beroep. Ook tekent hij graag strips. Hij begon al op vroege leeftijd te tekenen en is daar tot op de dag van vandaag niet mee gestopt. Het tekenen zit hem zogezegd in het bloed. Hij volgde met veel succes de ‘Famous Artists Course for Talented Young People’ toen hij twaalf jaar oud was en op latere leeftijd de opleiding Illustratief Tekenen. De techniek van het schilderen en aquarelleren leerde hij van de bekende Hoogeveense kunstschilder Joop Nijmeijer, waarna hij in 1992 besloot Ben Art Work in het leven te roepen.

Dat bleek een goed besluit want in de jaren sinds de oprichting vonden vele bedrijven en instellingen de weg naar Ben Art Work waaronder KPN, Shell, NUON, Strukton, Malmberg en vele anderen.

Ben Art Work is aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kunstenaars (BOK), de Vereniging van Professionele Portretartiesten (En Profil), de Verenigde Oostindische Inkt Compagnie (VOIC) en de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS).

In de loop van de tijd heeft Ben Huisjes zich ontwikkeld tot een veel gevraagd tekenaar die verschillende stijlen beheerst. Van karikaturale tekeningen, grappige cartoons in de zogenaamde stijl van de Belgische School tot de meer serieuze en realistische illustraties. Ben Huisjes maakt ze allemaal.

Behalve dat de illustraties, cartoons en karikaturen gemaakt worden op een traditionele manier met tekenpen en papier, schuwt Ben Huisjes ook het digitale tijdperk niet en menig tekening is dan ook ontstaan door het gebruik van de digitale tekenpen. Daarnaast legt Ben Huisjes zich ook steeds meer toe op het medium van fotografie en zoekt het daarin vooral in de combinatie van beide disciplines en past dit dan toe in zijn werk als illustrator.

Door het gebruik van de veelheid aan de modernste technieken en materialen is Ben Art Work hét adres voor cartoons, karikaturen, strips en illustraties.

Meer informatie over Ben Huisjes en Ben Art Work is te vinden op: www.benartwork.nl.