Jeroen Advocaat

overzichtstekeningen & artist impressions

Middelste afbeelding: Guiness Book of World Records hoogste zand sculptuur, China

Data: 12 tot en met 29 september 2010

Locatie: Zhoushan, China
Thema: Tour of Africa
Betrokken als: ontwerper, tekenaar en artistiek leider

Met het sculptuur \\\"The animal rock\\\" is een nieuw wereld record gevestigd. Het record van hoogste zandsculptuur staat nu op 22,43 meter.

Jeroen Advocaat maakt overzichtstekeningen voor grote evenementen / festivals en bouw projecten. 

Delen op social media

Asimov\\\\\\\'s Boekomslag & Tijdschrift Cover

Uitgave van Augustus 2011.†
Ontwerp cover Illustratie voor science fiction tijdschrift Asimovs.†
Titel: Paradise is a walled garden.†
Het verhaal is geschreven door Lisa Goldstein
De omslag is digitaal getekend

Jeroen Advocaat maakt illustraties die geschikt zijn als boekomslag of cover voor een tijdschrift. Daarbij wordt rekening gehouden met de te plaatsten teksten. Dit voorbeeld is getekend voor het Amerikaanse†science fiction tijdschrift Asimov\\\\\\\'s. Deze omslagen zijn altijd gebaseerd op een kort verhaal.

Delen op social media

CD ontwerp

Elektronisch muziek label: Sending Orbs, SO 002 / 2005

Een stoomtrein maakt een lange reis door een prachtig woud. Het is opweg naar een kasteel hoog in de bergen. De energie voor de trein komt uit een rode bol. De bol is gevuld met een groene steen die gewonnen wordt in het kasteel. 
Deze illustraties zijn geschilderd met chinese waterverf op zeer dun chinees papier. De geschilderde afbeeldingen zijn 24 cm hoog.

Voor elk CD ontwerp creŽert Jeroen Advocaat een geheel eigen wereld geinspireert op de muziek. Tijdens het gehele maak proces is er een uitvoerig contact met de opdrachtgever zodat aan al de wensen voldaan kan worden. Centipede plaatst ook teksten en logo\'s zodat de bestanden klaar zijn om gedruk te worden. 

Delen op social media

Naam Jeroen Advocaat
Adres Loevestein 5
Postcode 8401AW
Woonplaats Gorredijk
 
Email jeroen_advocaat@hotmail.com
Website jeroenadvocaat.com
Biografie
Jeroen Advocaat (1977) maakt illustraties en beelden. In juni 1999 studeert hij af als illustrator en medisch illustrator aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Daarna werkt hij als computer animator bij Tiktak multimedia in Beetsterzwaag. In 2002 richt hij Centipede op.
De illustraties van Centipede zijn ruimtelijk en kleurrijk. Dankzij het gebruik van foto's, 3D modellen en jarenlange ervaring zijn de afbeeldingen realistisch tot surrealistisch van aard. Ze zijn daarom geschikt om werkelijke situaties te verbeelden of verhelderen, maar ook om een nog niet bestaand idee of concept te visualiseren.

Vaak wordt ook de digitale opmaak van het drukwerk verzorgd zodat bestanden kant en klaar zijn om gedrukt te worden.