Linda de Haan

ruzie maken

De Vrolijke tweeling, binnenwerk

Een vrolijk peuterboek over twee zusjes, die heel erg op elkaar lijken maar ook heel verschillend zijn.

Delen op social media

Koning & koning

 prentenboek

Delen op social media

De vrolijke tweeling

 prentenboek

Delen op social media

Naam Linda de Haan
Woonplaats Burgum
 
Telefoon 0511482680
Email info@lindadehaan.com
Website lindadehaan.com
koningenkoning.nl
Biografie

Linda de Haan (1976) studeerde af als illustrator en docent tekenen aan Academie Minerva (Groningen 1998). Tijdens haar studie werden haar eerste tekeningen gepubliceerd. Na haar studie combineerde ze het illustreren met lesgeven en was een aantal jaren actief als bouwer van professionele zandsculpturen op projecten in binnen- en buitenland.

In 2000 verscheen haar eerste prentenboek Koning & Koning. Dit debuut maakte ze samen met Stern Nijland. Dit moderne sprookje werd door het bijzondere plot vooral in het buitenland zeer goed ontvangen. Het boek is inmiddels in 9 talen verschenen. Het boek is bewerkt voor theater, Koning & Koning stonden op de bhne van Wenen tot Mexico stad. Op verzoek van de Amerikaanse uitgever Tricycle Press maakte het duo een vervolg, King & King & Family. Koning en Koning hebben inmiddels een eigen website: www.koningenkoning.nl

Op dit moment werkt Linda als full time illustrator. Naast conceptontwikkeling en illustreren van eigen prentenboeken werkt ze voor verschillende opdrachtgevers.

Zo illustreerde ze bijvoorbeeld de jaarverslagen voor een grote zorgverzekeraar, maar ze tekent ook voor methodes voor lager en middelbaar onderwijs (Malmberg, Noordhoff uitgevers). Linda maakt illustraties voor tijdschriften, prentenboeken en leesboeken voor kinderboekenuitgevers. Voor uitgeverij Afk, illustreerde ze een serie geschenkboekjes en tekende voor het Tomke tijdschrift. Af en toe richt ze met plezier etalages van kinderboekwinkels in. In opdracht van Omrop Frysln (televisie) werkt ze aan het kinderprogramma Fratsen, een tekenfilmserie over twee buurkinderen die spannende avonturen beleven.

Werk bekijken? U bent van harte welkom op www.lindadehaan.com